Het Verschil Tussen Infraroodverwarming en Stralingsverwarming

Draagbare buitenkachel naast salon en tafel
NL

Infraroodverwarming en stralingsverwarming kunnen allebei worden gebruikt voor het verwarmen van uw terras. Wilt u uw zakelijk terras verwarmen, dan zijn hier meerdere mogelijkheden toe. Bromic biedt u de juiste oplossing voor een effectieve verwarming van uw terras, ongeacht het formaat en de locatieomstandigheden. Wij vertellen u meer over infraroodverwarming en stralingsverwarming.

Beide Soorten Verwarming in Een Notendop

Een terrasverwarmer kan werken met infraroodverwarming. Deze verwarmingsmethode zien we in meer dingen terug. Zo kennen we ook infraroodpanelen voor het verwarmen van het interieur en we kennen bijvoorbeeld de infraroodsauna. Infraroodverwarming verwarmt niet de lucht, maar de personen en objecten. Het is goed om te weten dat infraroodverwarming een vorm van stralingsverwarming is.

Wat is Infraroodverwarming?

Pole Mounted Gas heater hanging from ceiling

Infraroodverwarming is een verwarmingsmethode die gebruik maakt van infraroodstralen. Personen en objecten worden door deze vorm van verwarming verwarmd, waarbij de warmte wordt ervaren als een warmte die vergelijkbaar is met zonnewarmte op de huid. Uiteraard zijn er in infraroodstralen geen schadelijke uv-stralen te vinden. Terrasverwarmers die werken met infrarood bieden diverse voordelen. De warmteoverdracht is zeer efficiënt, waardoor de kosten lager liggen dan bij de meeste andere verwarmingsvormen. Daarnaast kennen infraroodverwarmers een lange levensduur, terwijl ze niet veel onderhoud nodig hebben. Ze zijn goed bestand tegen diverse weersinvloeden en komen in diverse moderne ontwerpen. Het installeren van een infrarood terrasverwarmer is relatief eenvoudig. De meeste modellen kunnen zowel aan een wand als aan een plafond worden gemonteerd. Hierdoor zijn ze voor de meest uiteenlopende soorten buitenruimten geschikt.

Wat is Stralingsverwarming?

Infraroodverwarming is een vorm van stralingsverwarming. Wanneer we kijken naar stralingsverwarming in het algemeen, dan hebben we het over verwarming die werkt door middel van het uitzenden van elektromagnetische golven. Deze dragen de warmte direct over aan objecten en personen zonder de lucht te verwarmen. Infraroodverwarming is dus een specifiek type stralingsverwarming, waarbij gebruik wordt gemaakt van infraroodgolven.

Welk Type Verwarming Heeft U Nodig?

Welk type verwarming het best bij u past, is afhankelijk van zowel de omgeving waarin u de verwarming wilt gebruiken als uw persoonlijke voorkeur. De infraroodverwarmers van Bromic zijn ideaal voor het verwarmen van diverse buitenruimten, waaronder bedrijfstuinen en (horeca)terrassen, omdat ze in tegenstelling tot traditionele verwarming mensen en objecten verwarmen in plaats van de lucht. Daarnaast bieden wij ook een assortiment gasverwarmers. Voor elke buitenruimte, groot en kleiner, hebben wij de perfecte verwarmingsoplossing in huis. Onze specialisten voorzien u graag van een persoonlijk advies op basis van uw situatie en wensen.

Categorieën